Godmorgon,
Jag kikar bara förbi snabbt nu innan vi ska ge oss iväg för att äta brunch. Stockholm bjuder på mulet väder idag, hoppas att solen och värmen hittar tillbaka igen. Det är ju bara den 4 augusti än *hoppas*
Sen har jag ju inte hunnit ge er receptet på den goda vinbärspajen än. Så här kommer den.
Det här behöver du:
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
1 dl socker (eller beroende på hur sura bären är)
Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.
Hur många personer räcker detta till ungefär?