Flygande Jakob

Idag blir det ”Flygande Jakob” här på matbloggen. En ganska typisk 80-talsrätt, dock valde vi valde att servera med färsk pasta till,
istället för det traditionella riset :

Du behöver till 5- 6 personer
Pasta eller ris
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1  dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor.
Bryn dem färdiga i smör, och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål.
Stimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.
Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen.

Den ska stå i ugnen i ca 15 – 20 minuter , men efter halva gratineringstiden – ta ut och strö över bacon och jordnötter,
och ställ tillbaka i ugnen igen

 

Servera sedan detta till en god pasta eller ris.

 

 

 

Smaklig Måltid 🙂

 

2
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
10 år sedan

Mums !!

Eva
10 år sedan

Vad brukar du krydda kycklingen med när du steker?
Jag tycker det kan vara lite svårt att få nån god smak.

Maria
10 år sedan

Lagade denna idag. Jättegod

Calle
9 år sedan

prova SantaMarias Kycklingkrydda, det blir blixtergott!

Camilla
8 år sedan

Supergod. Dock gjorde jag exakt detta recept till mig och min fästman och vi fick inte över så att vi inte kunde göra matlåda till båda. Så 5-6 personer stämmer inte alls tyvärr.

Sandra
8 år sedan

Ska man vispa upp grädden tjock innan man har i chilisås och creme fraiche? ?

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
8 år sedan

Jag vispade inte… 🙂

Aino
3 år sedan

Kan man frysa in den i portioner? Jag är singel.

Nästa inlägg

Daries Minttårta

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x