Måndag Blomkålsgratäng ( vegetarisk )
Tisdag Panerad rödspätta med äggsås
Onsdag Korvkottar med mos
Torsdag Kycklingwrap
Fredag Gräddig lövbiffsgryta
Det här behöver du till 4- 5 personer :
700 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
6 dl vatten
3 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
3 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl grädde
maizenaredning
Serveras med ris & sallad
Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak. Rör ner tomatpure, dijonsenap , fond & soya chilisås och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda på svag värme i 2 timmar sedan tillsätter du grädden. Låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.
* * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Syltbakelser
Till 4 stycken :
4 smördegsplattor
1 dl marmelad / fast sylt
1 äggula
Florsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram de upptinade smörplattorna och fördela sylten i mitten på plattorna. Vik på mitten och pensla med uppvispat ägg. Fäst kanterna med hjälp av att trycka ihop kanterna med en gaffel. Grädda tills de fått en vacker gyllene färg.
Pudra över florsocker.
Servera genast
Det såg ju riktigt gott ut på bilden 🙂
Hoppas ni får en bra söndag, hoppas solen tittar fram!! Vi ska ut och tömma vårt ställe på kantareller 😉
http://www.lotte4.blogspot.se
Ser gott ut! 🙂 Skulle vilja testa detta ikväll! 🙂 Vilken värme har du grytan på? 🙂 Ha en skön fredag! 🙂