Idag är det måndag, och då äter vi vanligtvis vegetariskt.
Jag har massor av veg.tips som kommer inom kort, men idag bjuder jag på denna goda kyckling- & currygryta istället.
Det här behöver du till 6 personer
1 kilo kycklingfileer
ris
smör
Salt & curry
Till currysåsen :
ev. steksky
25 gram smör
3 msk vetemjöl
4 – 5 dl grädde
2 msk kycklingfond
salt & curry efter smak och tycke
ev. cayennepeppar
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Dela kycklingen i mindre bitar & smörstek den med lite curry och salt.
Ev. steksky silas över i en kastrull , häll ner smöret och låt det smälta tills du får en nötig doft. Ta bort från plattan och vispa kraftigt ner mjölet till en jämn smet. Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädde lite i taget under vispning och låt sjuda- red av till önskad konsistens. Tillsätt även kycklingfond och låt sjuda upp tillsammans. Smaka sedan av med curry och salt.
Vänd ner kycklingen och servera.
Sedan är det klart att serveras.
Själv lagar jag vegetarisk mat men gillar att dina recept känns lätta och relativt snabblagade vilket är något jag själv försöker eftersträva 🙂 Men det ska såklart kännas lite festligt också!
Åh, det här receptet har du haft med en gång för lääängesedan va? Om inte annat något som påminner om det, för jag brukar göra en currykyckling och vet att jag från början hittat receptet hos dig 🙂 Såå gott!
Kram <3
Perfekt för hela familjen. Lagade den som barnmat till min 11mån fast utan salt och saltade när jag tagit bort lite sås och hällt i skyn. Superbra!
Blir för mkt grädde för mej försöker minska i viky