Ett smarrigt recept jag hittade på ica.se
Karibisk kyckling i ugn, jag hettade dock upp den lite med sambal oelek.
Det här behöver du:
600 gram kyckling
salt & peppar
1/2 gul lök
1 burk med kokosmjölk ( 400 gram)
1 msk curry
1 krm cayennepeppar
1 tsk samal oelek
1/2 tsk salt
1 lime
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Skär kycklingen i minde bitar och lägg i smord form.
Rör / vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen.
På väg in i ugnen.
Ställ in i mitten på ugnen i cirka 35 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Serveras sedan med couscous eller ris.
Smaklig måltid.
Hej! Vilka härliga bilder från Seychellerna! En fråga (eller två) om receptet? Är det kycklingfilé (färsk eller fryst) som du använder? Har du strösslas med bladpersilja efter ugnen?
Hej!
Kan man byta ut kokosmjölk mot matgrädde? Vår familj är inte så glada i kokosmjölk ?
Det går säkert 🙂
Hej. Gjorde denna rätt igår, det var god smak men såsen blev alldeles för tunn. Nästa gång reder jag den, serverade med skivad banan och cashewnötter det blev bra. Tack för en bra blogg.
Hej! Gjorde den här idag men den blev lite väl tunn?
Gott annars, tack för alla dina suveräna recept! 🙂
Såsen blev tunn alltså