Här kommer en ny veckomatsedel.
Hoppas ni hittar lite ni gillar 🙂
Måndag Vegansk ”köttfärssås”
Tisdag Dillstuvade potatisar med panerad torsk
Onsdag Currydoftande baconsås
Torsdag Spagetti Carbonara med kyckling
Fredag
Detta behöver du till 5-6 portioner:
ris
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
Till såsen:
2 msk smör
15 små färska champinjoner
4 msk kalvfond
5 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
2 tsk svartvinbärsgele
Salt & peppar
Riven ost till toppingen
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning. Skär den putsade fileen i 2 cm tjocka bitar och baka ut dem lite med handflatan. Stek dem i en panna med smör så att de nästan är helt genomstekta. Stek inte för många filebitar åt gången, för då kokar köttet, istället för att få en fin stekyta. Fördela köttet i små ugnsfasta portinsformar. eller i en stor form.
Då kan du börja med såsen:
Rensa svampen och dela till lagom stora bitar, fräs den i smör tills den får härligt gyllene färg, tillsätt fond, grädde & gele. Låt allt sjuda upp och smaka av med salt & peppar. Fördela sedan såsen över köttet och riv över lite av valfri ost. Och ställ in i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, tills osten smält och köttet är genomstekt.
Serveras genast med ris.
Du lagar många gosa och enkla rätter som passar mig bra men jag saknar lite viltrecept ?
Mmmh, måste göra dillstuvad potatis snart 😀
Tipsar inför kommande köttfria måndagar om denna kanongoda vegetariska lasagne: http://www.kristins.biz/barn/gronsakslasagne
Jag brukar hälla dit lite grädde också för smakens skull samt ersätta mögelosten med keso, slänga i en grönsaksbuljongtärning samt salta rätten. Men det är ju en smaksak. 🙂
Hej!
Vad heter fläskfilérätten här ovan (veckomatsedel från 3/7-16)? Låter ju supersmaskigt! ?