Lättlagat och gott : Torskrygg med äggsås på grönsaksbädd.
Till 4 personer:
4 torskrygg
salt & peppar
Äggsås:
4 hårdkokta ägg
25 gram smör
1 msk finhackad gräslök eller dill
1 1/2 msk vetemjöl
1 finhackade charlottenlök
4 dl grädd/ mjölk ( 50 / 50 )
salt & peppar
Serveras med frästa paprikastrimlor
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de tinade torskryggarna i en ugnsfast form med smör i botten. Salta & peppra. Torsken tar cirka 13-15 minuter i ugn.
Gör under tiden såsen : Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade scharlottenlöken glansig. Pudra över vetemjölet och rör om, så det inte klumpar sig. Vänd ner grädden och låt sjuda upp, hacka ner äggen och sänk varmen och vänd om försiktigt så att allt blir genomvarmt.
Serveras med stekta grönsaker, tillexempel paprika i olika färger.
Mums
Det ser underbart ut 😀
Jättegott 😊 Här gjort det flera gånger nu och alltid lika gott. Kan varmt rekommenderas
Jätte gott jag hade broccoli till mums