Godkväll där ute,
Idag har det bakats och fixats i köket, för att förbereda veckan som jag ska vara ”ledig”. Sen är det ju det där med att vara egen företagare, man är ju aldrig riktigt ledig. Fast det är inget jag är ledsen för, jag gillar mitt jobb och tycker att jag börjat få en bra balans på det. För er som inte bara vill läsa om vår resa så kommer jag att uppdatera med massa mat- & bakrecept också. Och för att slippa en & annan syrlig kommentar så tänkte jag redan nu nämna att resan är inget jag ”fått”, den har jag betalat helt själv denna gången också. I kategorin semester hittar ni tidigare resor och där kommer även denna resan att hamna.
Ni hittar kategorin HÄR
Det här behöver du till cirka 40 st kalaskakor:
220 gram smör
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dubbelnougat
Gör dina kalaskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och halvera dubbelnougaten på längden. Gör en grop på längden och lägg ner guldnougaten.
Nyp ihop & baka in dubbelnougaten i chokladrullarna och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Efter halva tiden plattar du till dem något med en gaffel. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Serveras med fördel ljumna så nougaten är så där härligt krämig.
Även goda kalla också såklart.
Ska man knipa ihop rullarna efter att lagt in nougaten som på bilden?
Mmmm så gott det ser ut 🙂 Härligt med resa!!!
http://www.lotte4.blogspot.se
Är ny följare på din blogg. Den är helt enkelt toppenbra???
Välkommen hit 🙂
Hej!
Måste vara tråkigt för dig att hela tiden behöva förklara att du själv har betalat resan.
Folk är så missunsamma för att andra reser i väg i stället för att glädjas åt det.
Ha en jätteskön semester, huset ser verkligen supermysigt ut.
Kram <3
Sorgligt att behöva försvara å förklara, jag tycker det hade varit väl unnat om du fått resorna med för den delen!
Ha en härlig semester!
Tack för alla sjukt bra recept du delar med dig av!
Jag har precis testat dessa delikata småkakor, smakar som mjuka ballerina kladdkaka Mmmmmm =D
Jag rullade i länder och kavlade sedan lite lätt och rullade in nougaten.
Längden på kaveln var perkeft att utgå ifrån 😉
Ett recept att verkligen rekomendera, lätta att göra också! =)
Låter supergott, måste provas vid nästa tillfälle till bakning ?
Tack för en jättebra blogg Jenny! ☺