När grädde eller crème fraîche fattas i kylskåpet så brukar jag reda av mina grytor med färskost.
Det ger en len & krämig smak, rundare & mjukare än crème fracihe. Gott!
Detta behövs till 4-5 personer:
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
5 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2msk oxfond
1 msk rödvinbärsgele
300 gram färskost
svartpeppar + salt
Servera grytan med kokt ris eller pressad potatis.
Gör så här:
Putsa och skiva upp fläskfilen i medaljonger. Stek den lite i taget i en stekpanna tills den är klar. Lägg ner allt kött och vänd över vatten, soja & fond + gelé. låt sjuda upp. Vänd ner färskosten i den sjudande grytan och låt allt koka samman.
Smaka av med salt & peppar.
Vilken färkost rekommenderar du?
Går det bra att frysa mat gjorda med färsost (philadelphia)??? Typ matlåda att värma i micron.
Tack för bra och goda recept och smaktips!! =)
Jenny, vilken god rätt, krämig fläslfilegryta. Åt den idag. Philaldelpiaost i och den var underbar. Tack för receptet.
Gulli persson