Måndag Vegetarisk Pastasås
Tisdag Smörstekt torsk med baconkrips
Onsdag Carbonara med kyckling
Torsdag Canjungryta
Fredag Fläskfile Provencale
Det här behöver du till 4 personer:
800 gram oxfilé
smör
salt & peppar
10 fasta potatisar
olivolja / Matolja
Provencalesmör:
100 gram smör
1/2 kruka finhackad persilja
3 små vitlöksklyftor
salt
Gör så här:
Börja med provencalesmöret, vilket kan förberedas dagen innan.Rör ihop alla ingredienser och forma till en rulle med hjälp av bakplåtspapper eller folie.
Lägg in i frysen tills det är dags att använda.
Ställ ugnen på 200 grader,
Skala och skiva potatisen tunt och skölj den i kallt vatten. Bred ut potatisen i en form ( de ska ligga ett lager potatis) så lagar ni till många är det smidigt att breda ut över en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olja och strö över salt och ställ in i ugnen. Ta fram provencalesmöret och skär upp det så att det tinar. Hetta upp en stekpanna med stekfett och bryn sedan oxfilen runt omkring. Jag stekte mitt på medelstark värme med salt & peppar tills köttet hade 60 grader. Rulla in köttet i folie och låt vila i 10 minuter. Skär upp det och toppa råstekta potatisen med köttet och fördela ut smöret. Jag ställde in formen på eftervärmen några minuter för att det skulle smälta snabbare.
* * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet oboybollar
Det här behöver du till 40 små delicatobollar / alternativ 1 chokladbollstårta:
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2 1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad
Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker
Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme.Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast.
Provade en av dina torskgratänger och den är en ny favorit kan jag säga! Har lovat mig själv att äta mer fisk och med smarriga fiskrecept blir det inte svårt 🙂 Tipsar ofta mina nära och kära om din blogg, finns så många lätta och goda recept.
Roligt att fläskfilé provencal innehåller oxfilé. 😉 Skojar bara verkar supergott
😉 Haha
Är det bara min mobil eller är det fel-länkat? När jag trycker på torsken kommer jag till den vegetariska pastan…
Samma hör när jag trycker på torsken kommer veg pasta upp?
Ska det vara oxfilé eller fläskfilé? Det står både och. Sen står det 60 grader inne temp så det är ju rätt viktigt vad det är? Ser super gott ut iaf. Ska testa det ikväll
Oxfilé 🙂
När man klickar på den smörstekta torsken kommer receptet på den vegetariska pastasåsen upp?!