Saftig morotskaka med frosting

En saftig morotskaka med krämig citronfrosting, detta gillar väl alla till fikat.
Recept kommer här:
IMG_2626 (2)

Det här behöver du
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter

Till glasyren :
60-70 gram smör
4 dl florsocker
rivet skal av en citron
100 gram färskost

Toppa med lite valnötter

Gör så här:
Smörj och bröa din form, jag hade en form som var 30* 20 cm. Funkar bra med en rund springform på cirka 26 cm också. Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och sockret till en fluffig. Blanda ihop de torra ingredienserna & vänd ner i smeten. Vänd sedan ner morötterna & rapsoljan. Och grädda i cirka 50-60 minuter i nedre delen av ugnen.
Kolla gärna med en sticka så att kakan är klar den ska inte vara kladdig i mitten. Under tiden kakan svalnar/kallnar så vispar du ihop alla ingredienser till glasyren, kanske vill du ha glasyren lite tjockare. Använd då mer florsocker.
När kakan svalnat helt  så  breder du på glasyren.
Sedan är den klar att ätas.

4
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
8 år sedan

Hur många bitar/portioner ungefär blir det?

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
8 år sedan

cirka 10 🙂

8 år sedan

Men alltså! Guuud vad sugen jag blev på morotskaka! 🙂 Det är nog min favoritkaka när det kommer till det mjuka.
Så saftigt och gott <3

Fanny
8 år sedan

Kan man byta ut rapsolja till något annat alternativ ?:)

jennysmatblogg
Reply to  Fanny
8 år sedan

en matolja som inte ger för mycket smak 🙂

Karin
8 år sedan

Åh, så gott det ser ut! Läser din matblogg VARJE dag men är tyvärr lite dålig på att kommentera.. Vill passa på och säga att det är irriterande med Lindexreklamen som hela tiden täcker över delar av dina inlägg. Är det ngt som du kan åtgärda, tror du? Tack iallafall för en toppenbra blogg!

8 år sedan

Maj gadd! Nu blev jag sugen på att baka! Älskar morotskaka 😀

Maria
8 år sedan

Ta en större form! Tog en som var i måtten 25*18, det svämmar över i spisen. ? Luktar dock underbart. ?

Tania
8 år sedan

Ska man smälta smöret till glasyren eller rumsvarmt? <3

jennysmatblogg
Reply to  Tania
8 år sedan

Rumsvarm

Agne
8 år sedan

Kan man ha kokosolja istället för raps? 🙂 eller vet du något som passar bättre? får aldrig till min morotskaka, utan det blir något bi smak.

Sofie
7 år sedan

Går den att frysa?

3 år sedan

Super god älskar morotskaka gillar din blogg

carmen
2 år sedan

jag hade gärna haft receptet i gram och inte i dl. Det blir mera rätt. Min kaka blev för våt fast jag tog dessa 4 dl… eller skulle det har varit grov rivna morötter? kan du hjälpa mig med vad det skulle bli i gram enl. ditt recept? mycket tacksam! mvh Carmen

Nästa inlägg

Morrn morrn

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x