En härlig pastarätt med mustig tomatsås kokad från grunden toppad med knaperstekt bacon.
Busenkelt och jättegott- kan det bli bättre.
Detta behöver du till 4 personer:
2 msk olivolja
1 liten finhackad schalottenlök
2 askar med mogna körsbärstomater
2 msk vatten
1 riven vitlöksklyfta
1/2 kruka finhackad persilja
1/2 tsk strösocker
salt & peppar
2 pkt bacon
Gör så här:
Fräs upp olivolja och den finhackade löken i en kastrull tills den har blivit mjuk & glansig.
Klyfta tomaterna ner i kastrullen och fräs runt, vänd ner vatten och låt allt stå och småputtra i 10 minuter. Mosa dem lätt med en gaffel så att det inte är några större bitar kvar. Riv ner vitlöken & smaka av med persilja, socker, salt & peppar.
Finstrimla baconet, och fräs det knaperstekt.
Servera allt tillsammans med pasta
Hej Jenny jag tänkte kolla om du skulle kunna tipsa om lite enkel plockmat som passar på en 20 års fest? Skulle va så snällt om du kunde hjälpa mig! Kram din blogg är bäst!
Hej Linnea, kolla in kategorin buffe 🙂