Detta är den godaste pajen jag vet, och när jag bläddrar i arkivet ser jag att det var över fem år !! sedan jag bakade den. Det ska inte dröja lika länge tills nästa gång. Denna tycker jag att ni ska prova i helgen, ljuvligt seg & med smak av kola & pecannötter.
Omnomnom…
Detta behöver du :
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten
Fyllningen :
125 gram smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovado socker ( fungerar även med vanlig socker )
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 gram pecannötter
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt.
arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm )
Förgrädda i ca 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.
Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. Märker du att pajen får för mycket färg under gräddning, täck den med grillfolie/ ugnsfolie.
När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.
Denna gör jag också men har i lite kanel i fyllningen.
Såååååååååååå god!
En gång har jag ätit denna typen av paj. På en nyårsafton med ”amerikanskt tema”(yelloshots! Hu! ;)) för minst fem år sen det också…! Måste bakas snart alltså!
Ser jätte gott ut. Alla matgalna läsare här ute. följ gärna min matblogg för ännu mer goda recept 🙂
*ännu fler 🙂
Bästa pajen!!
Det där låter som något i min smak 🙂
Förutom choklad så är nötter i alla former jättegott i bakning!
http://chocochock.se
”Maraboutester”
Jag är helt betagen i denna underbara paj !!!!!!Sååå god !
Går denna att göra i portionsformar?