En ljuvligt god kaka som bakas i långpanna, en smak av sommaren!
Det här behöver du till en ugnsplåt:
4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
4 stjälkar rabarber ( normalstora )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten. Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Ansa rabarberna och hacka ner tunt, fördela rabarberna över smeten. grädda den i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och pudra över rikligt med florsocker.
Skär sedan upp den i lagom stora bitar.
Mums till fikat.
Åh den ska jag prova idag! Menar du långpannan för ugnen?
Min hinnsvepning fungerade inte i förra veckan, men i måndags satte de igång mig och inom 1,5 timme kom min lille pojk, Lennox. I 38+2.
Så nu måste jag passa på att äta lite onyttigheter innan kroppen läkt och det är dags att komma i form igen. 😀
Mmm gott, smidigt att baka i långpanna och räcker till många, perfekt 🙂
Hej hur många gram rabarber tror du att det är? 😀
Hej Jenny!
Har en liten fråga om erat hus på Öland, har ni planer på att hyra ut det även i år? 🙂 (Har för mig att ni gjort det något år förut?)
Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
MUMS! Just att den är seg får det att vattnas i munnen ju 🙂
Ska absolut testas!
Sååå god! Ska precis göra den för andra gången. Dock inte så seg, men väldigt lättäten ?
Tack för ett bra recept ?
Tog mer rabarber, så det nästan täckte..
Blev väldigt syrlig och god. Mums!! ?
Bra recept!!
Helt fantastisk! Jag adderade påse kokos, kardemumma och sedan även hallon med rabarberna! Blev fantastiskt
Vad är det för mått på plåten??
Tack på förhand
Paula
Hej bakade denna kaka igen nu när de första rabarberns kommit. Jag vispade ägg o socker sedan rörde jag i övrigt men den blev inte seg utan halvgeggig nu är jag så ledsen. Förra året var den underbar. Vad har gjort fel?
Fick ett mejl men ser inget svar tyvärr.