Måndag Grön ärtsoppa (veg)
Tisdag Panerad torsk med dillsås
Onsdag Färgglad falukorv i ugn
Torsdag Grönsaks- & köttfärsås
Fredag Italiensk kycklinggratäng
Det här behöver du till 4-5 personer:
700 gram med kycklingfileer
smör
salt och peppar
Tomatsås:
1 burk med tomatkross
1 pressad vitlök
salt & peppar
1/2 tsk strösocker
2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond konc
200 gram philadelphiaost ( jag hade med smak vitlök och örter)
1 – 1 1/2 dl vispgrädde
Topping: 2 dl lagrad ost ( eller vilken du gillar bäst)
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i 2*2 cm tjocka bitar, och bryn i smör så de får lite fin färg. Lägg upp i en ugnssäker form. Och fortsätt med att koka upp tomatsåsen, mät upp samtliga ingredienser till den och låt skjuda upp. Värm upp philadelphiaost och grädde i en annan kastrull tills det har börjat sjuda, då tar du bort kastrullen från plattan. Varva tomatsås och ostsås över kycklingen.
Toppa sedan med riven ost och ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.
Servera genast med pasta och en god sallad.
* * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet:
Det här behöver du till 30 stora bitar :
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Glasyr :
75 gram smör
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnslångpanna och klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker så att det blir vitt & luftigt, blanda resten av de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Tillsätt smör & mjölk under omrörning och rör till en jämn smet. Häll smeten i långpanna och grädda i 20 – 25 minuter. Under tiden gör du glasyren.
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna tills du har en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.
yummie yummie yuuuuummie!
Tror du att det funkar med färdiggrillad kyckling.har lite ont om tid i morgon men vill gärna prova denna rätt…
Så god och snabblagad gratäng den kommer att serveras flera ggr hemma hos oss. Tack för dina fantastiska goda recept som du delar med dig av!??