Letar ni enkla & goda förrätter till valborg. Då kan jag tipsa om denna godingen.
Skagenfylld avokado, riktigt gott.
Det här behöver du till 6 portioner:
3 mogna avokado
*skagenröra
1 rödlök
1 citron
gräslök
Gör så här:
Gröp ur avokadon och mosa/ grovhacka ner i skagenröran.
Toppa med lite citron, rödlök & gräslök
Servera genast
*Skagenröra
1 kg oskalade räkor
2 msk hackad färsk dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk pressad citron
skalet av citronen
2 msk finhackad rödlök
Tina och skala sedan räkorna. Hacka dill och skala och hacka rödlök.Se till att den mesta av vätskan från räkorna rinner bort, och tillsätt sedan räkorna räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraîche och rör ihop. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
Förvaras annars övertäckt i kylskåp fram till servering.
Detta receptet är väldigt rörigt tycker jag. Ska skagenröran göras först och sen ner med avokadoköttet i för att sedan hälla allt i skalet?
Inte rörigt alls. Skagenröran görs först.
Och för att slippa slänga avokadon så kan man hacka ner den.
Det blir jättegott.
Det är tänkt som dekoration
Jag tycker att det här låter jättegott, ska prova till Valborg. Men jag undrar vad man ska ha skalet av citron till och när det ska i? Kram och tack för alla tips!
[…] Jennys matblogg […]