Hej där.
Hoppas du fått en riktigt fin start på dagen. Här skiner solen, och jag hade helst av allt velat gå ut i trådgården och påta. Men det är tisdag & idag är förmiddagen vikt för det sista jobbet med boken. Hade ingen aning att det skulle vara så här mycket arbete med en liten bok. Gissa om jag ser fram emot att få se den färdig ! Så spännande.
Här kommer den goda fiskgrytan som vi åt i stugan i helgen.
Lika god i till vardag som till fest.
Det här behöver du :
1 gul lök
1 msk olivolja
4 msk hummerfond
1 msk tomatpure
4 st morötter
7 dl vatten
10 körsbärstomater
300 gram torsk & lax
1 kruka dill
salt +lite cayenne
2 dl vispgrädde
100 gram räkor
Serveras med en klick creme fraiche ( vi valde chili-smak )
Gör så här :
Skala och hacka lök och morötter i småbitar.
Hetta upp en kastrull och fräs morötterna + lök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda i 10 minuter. Vänd då i tomaterna & Skär lagom små bitar av torsken och vänd ner, låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med salt och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd i räkorna.
Serveras genast.
Hej! På insta igår la du upp riktig smarrig choklad kaka, vad va det för ngn o finns receptet här? 🙂 ha de gott !
Sök snickerskladdkaka så hittar du 🙂
Hej! Hur mycket potatis ska det vara?
Litet slarvfel… Jag hade ingen potatis i denna. Bara morötter 🙂
Fisksoppa är så himla gott, testa att addera selleri nästa gång det blir väldigt gott och tack för påminnelsen för nu var det ett tag sedan jag lagade fisksoppa minsann.
Ha en härlig dag!
Anette
Den måste vi prova, ser jätte god ut. Dom fina underläggen, var har du köpt dom?
De är från Ikea 🙂
Ser gott ut.
En fråga bara: Ska tomaterna i hela?