Stracciatellamousse

Godkväll i stugorna.

Vi är precis hemkomna efter en bio jag och barnen ( alla utom Jacob ) Vi såg Djungelboken, oj vad spännande den va, bra och lite läskig.

Tänkte att jag skulle kika in med ytterligare ett tips på GOD efterrätt som ni kan göra till helgen. Denna Stracciatellamousse är inte bara god, utan lätt att förbereda också. Nu gjorde jag 4 jättedesserter för att det blev snyggare på bild. Men denna goding räcker gott och väl till 8 personer.
Så gott med chokladkrossen i denna, så ljuvligt god.

IMG_0067 (1)

Det här behöver du till 8 portioner : 

150 gram choklad ( jag hade hälften mörk & hälften mjölkchoklad)
2 dl vispgrädde
250 gram mascarpone ( eller philadelphia )
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: 
Grovhacka chokladen. Vispa grädden luftigt, och rör ihop med mascarponen, florsocker + vaniljsocker.
Rör ihop till en jämn smet och vänd sedan ner chokladen. Spara lite till topping.
Häll upp i små serveringsglas och toppa med krossad choklad.

Denna kan förberedas timmar innan servering.
Smidigt!

IMG_0048 (1) IMG_0028 (1)

3
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
8 år sedan

Ska den stå i kylen eller frysen efter man tillagat den?

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
8 år sedan

I kylen 🙂

Camilla
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Okej tack ☺️

Stina
7 år sedan

Tror du den blir god om man byter ut chokladen mot bär?

jennysmatblogg
Reply to  Stina
7 år sedan

Prova gärna 🙂 Det låter gott.

Louise
7 år sedan

Denna var underbar! Hade i lite flingsalt ?

Vbj
1 år sedan

Hej!
kan man göra den dagen innan😊?

Nästa inlägg

Bonusbay – Handla smartare

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x