Söta och spröda syltgömmor som du bakar på nolltid.
Recept på lätta bakverk vet jag brukar uppskattas. Och precis så där lagom stora, så man kan ta flera utan att skämmas.
Fyll dem med vad du vill : sylt, bär eller nutella .
Det här behöver du:
smördeg
sylt eller valfri fyllning
florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram smördegen så att den hinner tina.
Ta fram en ugnsplåt och klä med bakplåtspapper. Stämpla ut små runda cirklar, med t.ex ett snapsglas.
Lägg dem på plåten, och grädda den tills de är gyllene. D.vs några minuter, håll koll – det går fort.
ta ut dem och dela varje cirkel på mitten. Fyll med sylt eller nutella och pudra över rikligt med florsocker.
Servera genast.
Vart brukar du köpa dina kak-fat, så fina!
Detta tror jag är från Lagerhaus 🙂
Går det att frysa ner kakorna ?