Dessa härliga chokladägg till efterrätt har jag spanat och velat provbaka i flera år. Så sött att servera dem i äggkoppar också. Och nu har äntligen jag också provat. Har ni inte hunnit med det än så gör det nu till påsk.
Det kommer lätt bli alla barnens favorit.
Till 4 goda påskägg:
4 kinderägg
1/2 dl grädde
50 gram smält vit choklad
1 dl kesella
4 tsk lemoncurd
Gör så här:
Smält chokladen på svag värme. Antingen i micro över vattenbad, och låt svalna ytterligare. Dela kinderäggen längst mitten / på längden i skarven och ta ut leksakerna. Och bryt av lite av chokladen på toppen. Tryck sedan ihop ägget igen och placera ut i en äggkopp. Vispa grädden den ska bara bli lättvispad och rör försiktigt ner chokladen och kesellan. Spritsa eller klicka ut i chokladäggen och toppa med lemoncurd så att det ser ut som en äggula.
Klart att servera.
Verkligt vackra!!
Vilken kesella ska man använda? Vaniljkesella eller vanlig kesella?
Vilken som, jag hade den vanliga.
Kan man göra moussen och fylla äggen i förväg eller skall det göras strax innan servering? Tänker om man kan göra det någon dag innan?
Men så gott! 🙂
Hur långt i förväg kan man fylla äggen med moussen?
Dagen innan funkar utmärkt.
[…] Receptet kommer från Jenny. […]
Riktigt bra påskdessert ? Goda, fina och lätta att göra. Tack!!
Istället för lemoncurd tog jag ett gult godisägg ?
[…] Receptet kommer från Jenny. […]
Hej. Så härliga recept du har. Har testat göra massvis av dina recept och jag och min familj har blivit mer än nöjd varenda gång 🙂 super smarriga recept!:)
Men nu till detta recept… ska man ha vanilj kesella eller utan smak naturell?
Missade att köpa kesella, kan man utesluta det eller ta ngt annat?