Husmanskost är alltid gott.
Prova att linda in vardagsbiffarna med lite bacon, detta ger fin-fin sälta till dem.
Detta behöver du:
700 gram nötfärs
2 klyftor pressad vitlök
1 ägg
2 tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt och svartpeppar
bacon
Till potatismoset:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar
Till såsen :
ev. steksky från biffarna
3 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Gör så här:
Koka potatisen mjuk, i saltat vatten.
Ställ ugnen på 200 grader.
Häll upp samtliga ingredienser ( inte baconen) till till biffarna och rör ihop så att det blandar sig. Forma lagom stora biffar och rulla in i bacon. Lägg i en ugnssäker form och skjutsa in i mitten av ugnen. 20 minuter eller tills de är klara.
Börja då med potatismoset:
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.
Såsen:
Häll i vatten i stekpannan och ev steksky från biffarna i ugnen, häll i grädde, soja & fond och låt sjuda ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.
Så där nu är det klart att servera.
Mumsfillibabba.
Såå gott!
Dessa skulle man ju nästan kunna göra till hamburgare också? ^^
kram
Emma
Absolut 🙂
Åh låter gott 😀
Hej!
Jag undrar hur länge biffarna ska vara inne i ugnen?
Vill också veta tiden i ugnen =)
Går de att frysa in när de är färdiga?