Ni efterfrågade receptet på coleslaw ( som passar för LCHF – kost ) , jag tycker att det är gott till grillat.
Sedan är det ett stort plus att det är lätt att göra och lätt att variera.
1 klyfta med rödkål
1/2 citron ( plus rivet skal )
1/2- 1 dl majonäs
Rödlök / salladslök
salt & peppar
1 pkt bacon
Gör så här:
Strimla rödkålen tunt, lägg den i en skål och salta så tappar den lite vätskan.
I ca 1 timme ska den ligga i skålen.
Rör i hop majonäs, rivskalet av citronen – bara det gula, och pressa ner citronsaften
och rör även ner den hackade löken. Smaka av med salt och peppar, rör sedan ner majonäsröran i rödkålen.
Stimla baconet och knaperstek den. Lägg upp på hushållspapper och låt överskottet av flott rinna bort.
Toppa med baconet innan serveringen.