Söndag it is, och här kommer veckomatsedeln.
Måndag : Grekisk sallad
Tisdag: Lax i hummersås med pasta
Onsdag Kasslergratäng med pizzasmak
Torsdag: Grönpepparbiffar med potatis
Fredag: Thaikyckling
Detta behöver du till 4 personer
rapsolja
500 gram finstrimlad kycklingfile
1/2 strimlad röd paprika
1/2 strimlad gulpaprika
4 klyftade gula steklökar
1 ask med böngroddar
1 burk med vattenkastanjer
1 näve sockerärter
Till woksåsen
2 1/2 msk japansk soja
1 tsk fisksås
saften av 1 lime
1-2 cm riven ingefära
2 stycken finhackade vitlöksklyftor
2 msk sweet chilisås
3/4 dl vatten
chiliflakes
Toppa med cashewnötter
Serveras med ris
Gör så här:
Fräs kycklingen & löken klar i olja. Vänd ner grönsakerna och vänd om tills allt har fått vacker färg men ändå behåller sin krispighet. Vänd över woksåsen och rör om, stäng av plattan och strö över cashewnötter servera sedan med ris.
Smaklig spis
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Chokladdoppade havrekakor
Det här behöver du
200 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn
1 tsk hjorthornssalt
Garnering: 300 gram mörk choklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp alla ingredienser i en skål / matberedare och arbeta ihop till en deg.
Kan behövas en klick mer smör för att få den formbar. Rulla ut degen och skär 35-38 bitar. Forma varje bit till en boll och platta till den med handen. ( De flyter inte ut så mycket)
Grädda den i mitten på ugnen i cirka 10 – 12 minuter, ta ur och låt svalna. Smält chokladen i micron eller över vattenbad och chokladdoppa de nu kalla kakorna.
Låt chokladen stelna, sedan är de klara att serveras.
Thai kycklingen såg riktigt god ut. Blir definitivt denna rätt I veckan ? vilken fisksås använder du?
Tack för en inspirerande blogg
Helena
Är det nydlar i thaikycklingen? Ser så ut men hittar dom inte i ingredienslistan? 🙂
Nej, det är inga nudlar 🙂