Amerikanska cookies med nonstop

Här kommer recept på urgoda sega amerikanska cookies. Jag hade smarties / nonstop i mina, men det blir säkert lika gott med grovhackad choklad.

Recept amerikanska cookies

Det här behöver du till 25 kakor:
175 gram smält smör
2 dl brun farinsocker
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl mini-nonstop
1/2 dl mini-nonstop tills efter gräddning

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smält smöret, och låt svalna. Vispa smöret, socker & farinsocker med en elvisp. Vispa sedan i bägge äggen till en fin smet. Blanda mjöl, bikarbonat & vaniljsocker och rör ner i smeten/degen. Blanda ner nonstopen och klicka ut degen på bakplåtspapper ( jag fick kakor till tre plåtar ) Grädda i mitten på ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och tryck ner några fler nonstop precis när de kommit ut från ugnen.

IMG_5977

15
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Så gott det lät! 🙂

Lydia
8 år sedan

Vart får du tag i mini nonstop?

jennysmatblogg
Reply to  Lydia
8 år sedan

Den kallas nog smarties kanske ? Köpte den City gross

Simone
8 år sedan

Klicka man ut med skeden bara el ska man platta till dom oxå?

8 år sedan

Oh dessa måste ju provas!

Tove Ståhl Kjellberg
8 år sedan

Hej! Vilken fin blogg! Blir ständigt sugen på att testa. En fråga… kan man ta rörsocker istället för farinsocker? Vad är skillnaden? Tack på förhand!

Carina Eriksson
8 år sedan

Hej Jenny!
Bakade dessa i dag och vad goda dom var. Jag hittade inga mini-nonstop så tog original storleken och det gick lika bra. Tycker jag. Fick ihop ca 30 kakor.
Tack för en bra blogg, kramar

Malin
7 år sedan

Hej vet du hur länge cookiesen håller? Kan man frysa in dom?

Mvh
Malin

Sara
6 år sedan

Hej Jenny ! Tänkte bara dessa till min sons dop. Men kan jag frysa in dem sålänge ? Tror du dem blir lite härligt sega sen ändå? Och ska jag använda en sked och klicka ut med eller vad är bäst?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
6 år sedan

Småkakor kan du frysa lång tid innan 🙂 så det funkar säkert.

Jenny
3 år sedan

Säker på att dessa är supergoda <3, provade dock att göra dem med glutenfri mjölmix och det är inget jag rekommenderar tyvärr

Nästa inlägg

Halloumistroganoff

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x