Hej igen,
Kikar förbi med ett till smarrigt vegetariskt tips. Dessa hamburgare gick verkligen hem hos Melvin och hans vänner. Jag valde en smaksatt halloumiost med chili, för mer smak.
Till 4 burgarna behöver du:
2 stycken halloumi ( a 200 gram)
olivolja
4 hamburger bröd
1 röd paprika
lök
tomater
majonäs
Det här behöver du till 4-6 portioner:
6- 7 dl riven vitkål
1 stor riven morot
1 1/2 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
Gör så här:
Börja med coleslaw:en.
Riv kål & morot tunt. Jag rev kålen med en osthyvel och moroten på ett rivjärn.
Blanda ner övriga ingredienser och rör om.
Låt stå kallt fram till servering.
Ta fram halloumi, och dela dem på mitten. Dela paprikan i fyra sidor, som bilden här nedan. Och stek ost & paprika tills de får vacker färg. Jag använde en mönstrad stekpanna, men det går lika bra med en vanlig.
Stek även brödet så att den får en fin yta.
Fyll sedan med sallad, tomat, lök, ost, paprika och en klick majonäs.
Serveras genast med coleslaw.
Smaklig måltid!
Halloumi är ju bara så vansinnigt gott! Att ha den i hamburgare istället för kött har vi aldrig testat men det lägger vi på ”prova-listan”. Vi lagade halloumi stroganoff för ett tag sedan och det blev snabbt en storfavorit.
Ha en fortsatt fin vecka,
kramar
Hej! Letar förbrilt bland inläggen efter var ni bodde på Koh Lipe:). Var det bra och något du kan rekommendera? Vilken strand tycker du var bäst (vi funderar på att åka runt 4 veckor i januari nästa år med våra barn som då precis blir 4 och 7). Har tidigare varit 2 månader på Lanta + Mook, Hai mm. Tack!
[…] Halloumiburgare med coleslaw Tisdag Torsk i citronsås Onsdag Broccoli & kasslergratäng Torsdag Mexikansk köttfärssoppa […]
[…] Måndag Halloumiburgare med coleslaw Tisdag Torsk- & kräftgratäng Onsdag Hawaiikassler Torsdag Kycklingsallad med avokado Fredag Skogspanna […]
[…] Halloumiburgare med krämig coleslaw Tisdag Laxpanna med sparris & sötpotatis Onsdag Baconpaj med filodeg Torsdag Pulled pork bakad […]