Tidsinställt inlägg med en veckomatsedel. Om flyget inte vart försenat så skulle vi varit hemma tidigt i morse, och förhoppningsvis sover vi gott just nu. Jag kikar in senare när vi hämtat hem resten av familjen. Borta bra med hemma BÄST!
Måndag Vegetarisk pastasås
Tisdag Panerad torsk med kall dillsås
Onsdag Krämig pastarätt med bacon
Torsdag Filodegspaj med krämig köttfärsfyllning
Fredag Kebabkryddad Kyckling
Och hemmagjordsås, som smakar precis som på pizzerians.
Det här behöver du för att göra kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
2 1/2 msk koncentrerad apelsinjuice
3 msk kallt vatten
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlöksklyfta
cayennepeppar ( efter smak & tycke )
salt
Gör din kebabsås så här:
Blanda samman allt och ställ kallt.
Klar att servera efter en till två timmar i kylskåp.
* * * * * * * * * * * * * * *
Det här behöver du till 5- 6 personer:
1 kilo kycklingfile
Rapsolja
hemmagjord kebabkrydda
salt
Tillbehör : Pommes och en god sallad
Gör så här:
Strimla den tinade kycklingen i lagom stora strimlor. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och vänd ner kycklingen.Krydda den med kryddmixen under tiden, och när kycklings nästan är färdig salta & smaka av med mer krydda.
Serveras sedan genast !
- * * * * * * * *Och så något gott till kaffet Citron & Lakritsbiskvier
Det här behöver du till cirka 25 biskiver :300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsockerTopping : 200 gram mjölkchoklad med lakritssmak tex. marabous
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. åt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så sur / söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.Ställ svalt och smält under tiden chokladen.
Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen , och ställ svalt så att chokladen stelnar.Klart att serveras!
Hej! Vad menar du för chilisås? 🙂
Typ den man hittar vid ketchupen i butik 🙂
Kycklingkebaben är grym, skulle kunna äta den varje dag! 🙂
[…] känns det på jobbet: Nu väntar jag på att V ska komma hem så ska vi äta Kycklingkebab. Och bara […]