Jag tycker att just förrätter kan vara svårt att komma på nya, och variera! Så därför är det väl bra att jag provat en ny nu innan mello på lördag. Och god var den dessutom. Testa till lördag vetja.
Har du massa roliga tips på förrätter som du tror passar mig, tipsa gärna! Hade varit roligt att få lite ny inspiration i den kategorin.
Serveras i mindre glas, typ snapglas.
Det här behöver du till 6 förrätter:
2- 3 mogna avokado
2-3 msk creme fraiche
1 skvätt färskpressad citronsaft
salt
ev. cayennepeppar
Garnering:
handskalade stora räkor
finhackad rödlök
citronskiva
stenbitsrom
smörstekt bröd
dill
Gör så här:
Mosa ihop alla ingredienser till avokadokrämen. Smaka av med citron, salt & ev cayennepeppar.
Häll upp i glasen och garnera med toppingen.
Ställ in i kylen fram till servering.
Tips på förrätt el kanske mingel. Vi har gjort både ock, ett stort fat o alla sitter o äter o pratar el minglar runt. Gott m bubbel till
1.Wasabibruchetta
Bruchetta bröd
Blanda wasabi, finhackad dill,creme fraiche, saft avlidne salt o peppar. Bred på krämen o toppa m räka eller en rulle rökt lax
2.Hårda salta lantchips på ett fat m en klick creme fraiche m riven lime i och toppa med en räka o dill
Tacochips med ostsmak. Lägg på guaccamole. Sweet chilisås och Kallrökt lax. Testa, hur gott som helst.
Åh mums 🙂
Jag som inte är så glad i skaldjur har gjort en förrätt med smördeg och svampstuvning.
Ta smördegsplattor och vik in kanterna så att det blir som ett kuvert. Grädda i ugnen till den är färdig.
Gör en svampstuvning och smörstek några svampar till dekor.
Lägg ett smördegskuvert på en tallrik och häll lite svampstuvning i, strö över några smörstekta svampar och servera med en god sallad.
Enkelt och kanongott!
Googla på ”Wagners hummersallad”, den är riktigt god! Någon form av Laxtartar är ju heller aldrig fel:)
Tack för en härlig och inspirerande blogg!
Skiva mozzarella i 1cm tjock skiva, rulla in i en skiva parmaskinka . Stek till mozzarella smälter lite. Lägg på blandad sallad, strö lite torkad basilika över.
Gjorde en enkel o god igår. Vi använde färdig pizzatortilla-botten men den ambitiöse bakar egen botten 😉
På med en blandning av god ost, jag tog parmesan, gruyere och prästost. Lite salt o peppar o lite olivolja över. Gräddade på hög värme till lite färg på osten, kanske 5-7 minuter… Sen slicade jag den i fyra bitar. Klickar med guacamole, handskalade räkor och rom (jag tog svart). Suuuupergott och snabblagat!