Tjingeling.
Middagstips kan man bara inte få för många av, och kyckling är något vi lagar mycket hemma hos oss. Detta receptet fick jag för länge sedan, men har inte provat det tidigare. Jag tyckte jag lät tokigt med bearnaisesås i gratängen, men det blev så himla gott & krämigt. Så detta måste ni verkligen prova. Det gick hem hos hela familjen, vi serverade med kokt ris. Men för den som äter lchf kan man servera grönsaker eller sallad istället.
Det här behöver du till 5 personer :
700 gram kycklingfile
smör
salt & peppar
230 gram bearnaisesås ( tex Lohmanders )
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk chilisås
klyftade körsbärstomater
2 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar och smörstek dem klara med salt & peppar.
Lägg i en ugnssäker form och vispa ihop beasåsen med crème fraîche & chilisås. Häll över kycklingen dela tomaterna och lägg dit, riv över en god ost och gratinera i cirka 15 minuter eller tills osten har fått vacker färg.
Klart att servera.
Har du något tips på vad man kan ha istället för beasås.gubben äter ej beasås.
Citronsås!
Aioli
Låter som ett riktigt gott recept!
Men gud vad gott det såg ut! 😀
Låter väldigt smarrigt!
Hej. Nu har jag läst alla dina inlägg om sommarstugan på Öland, va fint det är. Undrar om det är i närheten av Klinta camping som ni är ibland, var nämligen där varje sommar när jag var liten och det var såå himla fint där. Blir väldigt inspirerad till att fixa till för vi köpte sommarstuga med en fantastisk sjöutsikt i Värmland ifjol och höll på med trädgård, trädäck osv så nu blir det roligt igår för vi skall ordna upp insidan, härligt. Tack för all inspiration och alla goda matrecept, härligt.
//Pernilla
Gjorde den här gratängen igår fast med quornfiléer. Riktigt god smak :)!
Vad har ni till? Funderar på detta till kvällen och tänker ris?
Tack för ett underbart recept! Underbart gott?
Jag har sett att du skriver chilisås i många recept. Vilken chilisås använder du?
Tack för en superbra blogg. Den har hjälpt min idetorka och gkott det roligt i köket igen!
Jag använder den chilisåsen du hittar bredvid ketchupen. Alltså inte sötsur sås.
Hade ”massa” bea sås över så ska testa denna nu! men med lite kompromisser då inte allt fanns hemma… kan dock inte bestämma mig om pasta eller ris till!?
[…] Jennys matblogg […]
var vår middag i dag supergott☺
Hej,du skriver Lohmanders Bea i receptet. Menar du den kalla Beasåsen i burk? För det är den jag inhandlat 😉 .
Tack för alla Superbra och Goda recept som du ger ut,har gjort massor av dom recepten från dig <3
Tack snälla 🙂
Man kan ha vilken bea man vill :))
Jätte god kyckling gratäng
Har du ris till ?