Kallekakor kallade vi dessa när jag var liten, varför vet jag inte. Detta är havredrömmar / havrekakor doppade i choklad.
Enkla att baka, frasiga & chokadiga. Perfekt kalaskaka.
Det här behöver du
200 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn
1 tsk hjorthornssalt
Garnering: 300 gram mörk chokald
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp alla ingredienser i en skål / matberedare och arbeta ihop till en deg.
Kan behövas en klick mer smör för att få den formbar. Rulla ut degen och skär 35-38 bitar. Forma varje bit till en boll och platta till den med handen. ( De flyter inte ut så mycket)
Grädda den i mitten på ugnen i cirka 10 – 12 minuter, ta ur och låt svalna. Smält chokladen i micron eller över vattenbad och chokladdoppa de nu kalla kakorna.
Låt chokladen stelna, sedan är de klara att serveras.
Måste testa dessa
Mums! På att konditori i vår stad kallas sådana kakor ”Jungman Jansson”.
Blev så sugen på dessa. Bor i NY och vi har en snöstorm så baka är perfekt. Vet du hur man kan ersätta hjortron salt? Läste att man kan ersätta det med dubbelt så mycket bakpulver. Vet du?
Provade och det gick utmärkt. Tack för inspiration!
Man kan också lägga ihop två och två av kakorna å ha smörkräm emellan..såg det på ett Café =)