Päron, ingefära och en knäckig topping är den perfekta kombon.
6 mogna päron
drygt 1 tsk riven färsk ingefära
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, skala och kärna ur päronen.
Smörj formen med smör, och skär päronbitarna i skivor. Riv över ingefära och börja sedan med knäck-täcketSmält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg päronbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över frukten.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.
Verkar vara sååå gott! Nu har jag dock sockeruppehåll till april ut. Sen ska jag testa denna! Mums ?
Hej Jenny!
Det har varit extrapris på plättar. Har du något tips på fyllningar eller tillbehör som inte är sylt och socker? Kanske något matigare? Räkor, skinka? Tacksam för hjälp.
Måste testa denna. Låter hur gott som helst.
Vet någon om man kan göra denna i förväg typ dagen innan och bara värma den strax innan servering?
Gjorde den här pajen igår. Blev riktig bra! Gillade verkligen det knäckiga täcket! Jag tog en tredjedel av receptet och gjorde pajen i en 15 cm-form, det gick bra. Nästa gång tar jag lite mer ingefära, för den uppvägde det söta på ett bra sätt och kunde ha märkts mer.
Har nu gjort den här pajen! Supergod! Ett recept jag absolut kommer spara! 🙂
Lättfixad paj tog augustipäron från trädgården den var jättegod. Tack för receptet
Har en kollega som inte tål havregryn, har du något förslag på vad man kan ta istället ?