Pasta med ost- & baconsås. Smidig mat en helt vanlig tisdag.
Det här behöver till 4 personer:
3 paket med bacon
10 färska champinjoner
10 klyftade körsbärstomater
1 finhackad gul lök
5 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/4 – 1/2 dl vetemjöl
50 gram smör
1/2 dl riven ost
riven muskotnöt
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisås
Serveras med pasta
Gör så här :
Klipp baconet smått, dela champinjonerna, finhacka löken och fräs i en stekpanna vänd sist ner tomaterna. Ta bort från plattan och börja med ostsåsen.
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda ner detta i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också medan såsen sjuder. Använd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt. Salta och peppra och vänd ner lite chilisås, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält. Häll sedan över ostsåsen över baconpanna och rör om.
Serveras med en god sallad
Först och främst – älskar din blogg Jenny! Men har alltid undrat vad för chilisås du använder?
Vad roligt 😀
Jag brukar köpa olika sorter. Chilisåsen står bredvid ketchupen i butik.