Hej igen,
Ett litet middagstips till morgondagen för er som inte bestämt er. En gryta som alla gillade hemma hos oss.
Inspirationen hittade jag på arla.se men jag ändrade om och la till lite champinjoner, och crème fraîche.
Det här behöver du:
1 stor putsad fläskfile
smör
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt & peppar
1 dl riven smakrik ost
( tex, präst eller västerbotten)
Toppa med färska örter & knaper stekt bacon
Serveras med ris, potatis eller pasta
Gör så här:
Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg dem på hushållspapper & låt rinna av. Putsa filen och skär i medaljonger.
Finhacka löken och klyfta champinjonerna. Hetta upp en panna med smör och fräs lök & svamp gyllene. Stek sedan fläskfilen klar, krydda med lite salt & peppar. Vispa ihop grädde, crème fraîche, vatten, fond, senap i en kastrull och låt sjuda upp.
Häll sedan detta över fläskfilen och låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält,
strössla över bacon och så är det klart att servera.
Jonathan som är grym på sallader ( och disken 😉 ) fixade en sallad med blandad grönsallad, tomater, soltorkade tomater, gurka och fetaost. Gott att ringla över lite av olivoljan från fetaosten över salladen.
Vackra färger också.
Ser gott ut! Sambon är och handlar nu så att vi kan laga det idag. ?
Ser grymt ut. Kul att jag precis har hittat hit ?
Ser jättegott ut!
Det ser inte bara gott ut, det var fantastiskt gott också. En favorit hos mig!
[…] Fläskfilegryta med extra allt […]
Såå himla gott! Vi har lagat denna flera gånger hemma och även bjudit gäster som verkligen har uppskattat det !
Gjorde denna rätt idag, men bytte fläskfilén till kycklingfilé och gästerna tog mer än en gång! Mycket gott!
Går det att frysa in den?
Absolut 🙂
Hej kan man förbereda denna rätt ngr tim innan ?