Jag blev bjuden av mamma på någon liknade rätt för ett tag sedan, och blev inspirerad av att göra något liknade.
Detta hade jag i min laxgratäng. Tomma tallrikar var det efter denna måltid. Mums
När man river i citronskal så ska man inte riva i det vita på skalet. Då det smakar beskt, bara det gula.
För 4 portioner:
4 bitar lax
1 finhackad gullök
smör
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk konc. hummerfond
2 1/2 dl vispgrädde ( hälften kan bytas ut mot vatten)
skalet av 1 citron
1 – 2 msk pressad citronsaft
1 knippe finhackad dill
salt & peppar
Garnering :
2 dl riven ost
kräftstjärtar , citronskivor & färsk dill
Serveras med ris eller pressad potatis
Gör så här:
Ställ ugnen på 180-200 grader, lägg den tinade laxfilen i en ugnssäker form.
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör, rör ner alla ingredienser till såsen & vispa ihop medan den sjuder ett par minuter. Häll över laxen och riv över ost. Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter eller tills laxen är klar. Dekorera med kräftstjärtar, dill & citron
Klar att serveras.
Måste bara fråga, skall det vara KYCKLINGfond?
Tack för en fantastisk blogg.
Brittis
Det står HUMMER fond !!!!!
Godaste jag ätit på länge?