Det här behöver du :
4 äggulor
1 1/4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 stycken äggvitor
3 1/2 dl grädde
3- 4 ”dubbel-daim”
1/3 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
Gör så här :
Smula ner digestiven i formen innan du börjar med smeten.Vill du ha en ”fast ” botten så smält ner lite smör och arbetat ihop med smulorna innan du pressar ut i formen.Finhacka sedan daimen.Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Rör till sist ner daimen i ägguleblandningen.Vispa grädden i en skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i daim-smeten.Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tänk på att det är viktigt att använda en ren visp och en ren bunke när du vispar äggvitorna (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter Jag hade en form på 22 cm , och täck med folie och ställ i frysen i minst 6 timmar.Ta fram en tjugominuter en halvtimma innan den ska serveras.
Sist vi bakade cheesecake gjorde vi hallon och blåbärscheesecake,
och dessa blev Melvin och Jacobs favorit :
Cheesecake är den perfekta sommarfikan 😀
Hej Jenny!
Jag håller på att baka denna just nu men vad betyder att vispa grädden till skum? Hur vispar man då? Tack på förhand
Vispa mer än lättvispad 🙂
Hej. Hittade receptet på Instagram. Då är det med kolatopping. Hur gör du den?
Kolatoppingen är karamelliserad mjölk ( du hittar den i bakhyllan på te.x citygross)
Då är den färdigkokt och klar
Hej! Vilken fin cheesecake! Vill du visa bild på deb kondenserad mjölk du använde?