Såg nu att denna underbara kolan doppad i mjölkchoklad inte blivit uppdaterad, men då kan ni ju passa på att bjuda på den till nyår. Den är farligt god, och kan bara inte sluta att äta den.
Det här behöver du:
50 gram smör
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl ljus sirap
200 gram mjölkchoklad
lite smält mörkchoklad för garnering
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en stor tjockbottnad kastrull och rör om.
Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Låt svalna innan du skär upp den i lagom bitar.
Förvaras i kylen medan du smälter chokladen, se till att chokladen smälter på låg värme, så att den inte är för varm när du chokladdoppar. Låt överflödig choklad rinna bort, och förvara kolan i kylen fram till servering
Är det meningen att choklad 200g ska blandas ner i kastrullen? Och att man sen ska ha lite till för garnering?
Skulle säga att du ska doppa i 200 gram choklad och ha märk choklad till garnering enligt bilden. 😊
Vad lägger du kolan på när du doppat den i choklad?