En riktigt god gryta med lövbiff, med bulgur.
Och denna kan även serveras med pasta eller ris, ta det ni gillar bäst.
Det går bra med vilken crème fraîche som helst, välj en smaksättning du gillar.
Till en grytan för 4 personer behöver du:
smör
1 hackad gul lök
600 gram lövbiff
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
2 1/2 dl vatten
1 burk med krossade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek alt. 1 msk chilisås
2 1/2 dl creme fraiche ( jag hade citron, ingefära & havssalt )
salt & peppar
Gör så här:
Hetta upp en djup stekpanna eller kastrull med smör och fräs löken glansig.
Strimla lövbiffen och fräs den snabbt så den får färg och vänd ner tomatpuren och fräs runt. Häll över vattnet & krossade tomaten och låt lövbiffen sjuda på svag värmen i minst en timme ( tillsätt ev mer vatten om det sjuder bort. ) Vänd ner socker & sambal oelek och även crème fraiche.
Smaka av med salt & peppar.
Den där rätten har jag lagat, fast med turkisk yoghurt och det blev riktigt gott 🙂
Tack för alla dina fina recept!
Spännande men jag har aldrig stött på creme fraiche med smaken citron, ingefära & havssalt – testar med fransk örter istället