Busenkelt & GOTT julgodis. Precis som det ska vara!
Missa inte att följa mig på instagram också för mer jultips: @jennysmatblogg
Detta är ett julgodis som du faktiskt hinner med att göra , trots att du tror att du inte har tid. Smälter du chokladen i micron så tar det inte mer än tio minuter att göra dessa polkabräck.
Du behöver till detta julgodis:
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
1/2 påse med polkagrisar
Bra att ha : hammare
Så här gör du polkabräck:
Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på svagaste effekt )
Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15*20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt med an du smälter choklad nummer två.
under tiden hammrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket. Häll på lager två av chokladen och strö polagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.
Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering.
Jag brukar droppa lite pepparmintolja i den vita chokladen för ännu mer mintsmak. Går lite på känn vad det gäller mängden droppar. Brukar få göra 3 satser på 300g av vardera chokladsort innan jul 😛 /Mia
Vill bara meddela dom som inte vet. Att vit choklad ska man inte smälta likadant som med vanlig choklad. Var extra försiktig och micra den antingen på svag värme och rör om emellanåt. Eller kör vattenbad fast värm bara vattnet och ta sen ifrån plattan och sätt choklad ovanpå och rör om. Ett till tips! Finns små fyrkantiga silicon formar som gör att bräcken får en snygg fyrkantig form plus du behöver inte stå med kniv och skära för hand! ?
Om man vill ha tunnare bräck så använd större form än 15×20 cm. För den blev ca 1 cm tjock i 15×20 cm form.
Bräck för mig är att man kan bryta av för hand. Men gott var det 🙂