Banan- och chokladfudge.
För flera godistips, följ mig gärna på instagram också : @jennysmatblogg.
Det här behöver du till chokladfudge :
3 dl vidpgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljussirap
50 gram smör
1 msk glukos
100 gram valfri mörkchoklad
Detta behöver du till bananfudge:
10- 12 stycken skumbananer
2 dl socker
1 dl grädde
50 smör
150 gram vitchoklad
Gör så här :
Börja med chokladfudgen, blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda upp till 120 grader- eller tills den klarar kulprovet.
Kulprovet är att du doppar lite av smeten i iskallt vatten. Kan du sedan rulla smeten till en kula så är smeten färdigkokt. När smeten är uppe i 120 grader tar du bort den från plattan och rör i smör och glukos, bryt ner chokladen och rör tills du får en blank och fin chokladsmet. Häll sedan upp i en ugnssäkerform klädd med bakplåtspapper.
Ställ fudgen svalt medan du börjar med bananfudgen:
Klipp ner bananerna i små bitar och rör ihop dem med smör grädde och socker i en gryta, låt sjuda på svag värme medan du rör om tills allt har smält. Låt sjuda i fem minuter under omrörning , ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör tills du får en blank ljus smet och bra om den svalnar något innan du häller den över chokladfudgen.
Låt svalna helt innan du skär upp fina bitar. ( Gärna över natten )
Hej. Verkligen jättegoda! Hur länge håller de i kylen? Eller kan man frysa dem?
Hur stor ska formen vara?