Jordgubbsfudge

Kikar förbi med ett litet gottetips till er som söker inspiration till julgodiset.
En fräsch och smakrik jordgubbsfudge, mumsigt värre.

IMG_1523 (1) IMG_1538

Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
125 gram färska jordgubbar ( eller frysta)
100 gram vit choklad
röd karamellfärg

Garnering: florsocker

Gör så här: 
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader. Mosa till de jordgubbar som behövs, det mesta kokas upp.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och rör om.
Häll upp i en bakplåtsklädd form och ställ svalt, gärna över natten.
Ta ut och skär lagom stora bitar och doppa dem i florsocker.

1
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa
8 år sedan

Går dessa att frysa? ?

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
8 år sedan

Japp 🙂

Sara
8 år sedan

Hejsan Jenny!
Jag skrev till dig för ett tag sen och frågade om förvaring/infrysning av julgodis som jag skulle baka med mina systrar. Allt godis blev sååå gott! Vilka jäkla recept du har! 🙂 nu undrar jag däremot om upptining, ska bjuda på dem till söndagsmiddag, hur länge innan ska jag ta upp dem, över natten eller ett par timmar bara? Och kan jag frysa ner det igen eller är det kylen som gäller? Åter igen, tack för en super bra blogg, och stort tack för all hjälp 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Sara
8 år sedan

Denna går bra att ta upp en kvart innan servering.

Ulrika
8 år sedan

Hej! Jag har fått i uppgift att göra räkomelett till julbordet. Nu undrar jag om du har något bra recept på omelett i ugn med räkstuvning?

Anna Hultman
8 år sedan

Ser gott ut!
Hade tänkt göra dem nu men funderar hur stor form man behöver?

8 år sedan

Alltså dina recept…. Gaaah! Allt ser så smarrigt ut.

Emma
8 år sedan

Tycker du borde nämna att smeten ska koka minst 30 minuter!
Jag prövade göra både lakrits & pepparkakfudge idag och de klarade både kulprov & kom upp i rätt temp men blev bara sås av båda!! ? – prövade att göra om den ena.. Googlade och andra hade skrivit att den ska koka läääääänge! Så det får inte glömmas bort.. Så andra slipper göra samma misstag. / Emma

jennysmatblogg
Reply to  Emma
8 år sedan

Hej Emma – det beror helt på vilken kastrull man har.
En stor kastrull med större botten = kortare koktid.

Lycka till nästa gång 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Emma
8 år sedan

Fast så som smeten blir i kallt vatten, så blir ju smeten sen…. Då väljer man själv hur länge man vill koka.

Jannice
8 år sedan

Såg receptet på jordgubbsfudgen och blev så grymt sugen på detta!
Hittade mango i frusen. Undrar om det kan bli gott med mangofudge istället för jordgubb?

jennysmatblogg
Reply to  Jannice
8 år sedan

Det tror jag alldeles säkert 🙂
Berätta hur det blev sen 🙂

8 år sedan

Nämen shit, vad gott det ser ut!! Jag måste verkligen testa känner jag 🙂

Emilie
5 år sedan

Hej!
jag har jättesvårt att komma upp i 120 grader. Vad gör jag för fel? ska jag sjuda det längre? För nu tröttnar jag när den legat på 105 i fem minuter och har testat att hälla upp den och den blir supergod men den blir inte tillräckligt fast. Tips? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Emilie
5 år sedan

Man måste ha tålamod. Graderna är viktiga. Prova en större kastrull nästa gång

Nästa inlägg

Istället för julklappar

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x