Kikar förbi med ett litet gottetips till er som söker inspiration till julgodiset.
En fräsch och smakrik jordgubbsfudge, mumsigt värre.
Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
125 gram färska jordgubbar ( eller frysta)
100 gram vit choklad
röd karamellfärg
Garnering: florsocker
Gör så här:
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader. Mosa till de jordgubbar som behövs, det mesta kokas upp.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och rör om.
Häll upp i en bakplåtsklädd form och ställ svalt, gärna över natten.
Ta ut och skär lagom stora bitar och doppa dem i florsocker.
Går dessa att frysa? ?
Japp 🙂
Hejsan Jenny!
Jag skrev till dig för ett tag sen och frågade om förvaring/infrysning av julgodis som jag skulle baka med mina systrar. Allt godis blev sååå gott! Vilka jäkla recept du har! 🙂 nu undrar jag däremot om upptining, ska bjuda på dem till söndagsmiddag, hur länge innan ska jag ta upp dem, över natten eller ett par timmar bara? Och kan jag frysa ner det igen eller är det kylen som gäller? Åter igen, tack för en super bra blogg, och stort tack för all hjälp 🙂
Denna går bra att ta upp en kvart innan servering.
Hej! Jag har fått i uppgift att göra räkomelett till julbordet. Nu undrar jag om du har något bra recept på omelett i ugn med räkstuvning?
Ser gott ut!
Hade tänkt göra dem nu men funderar hur stor form man behöver?
Alltså dina recept…. Gaaah! Allt ser så smarrigt ut.
Tycker du borde nämna att smeten ska koka minst 30 minuter!
Jag prövade göra både lakrits & pepparkakfudge idag och de klarade både kulprov & kom upp i rätt temp men blev bara sås av båda!! ? – prövade att göra om den ena.. Googlade och andra hade skrivit att den ska koka läääääänge! Så det får inte glömmas bort.. Så andra slipper göra samma misstag. / Emma
Hej Emma – det beror helt på vilken kastrull man har.
En stor kastrull med större botten = kortare koktid.
Lycka till nästa gång 🙂
Fast så som smeten blir i kallt vatten, så blir ju smeten sen…. Då väljer man själv hur länge man vill koka.
Såg receptet på jordgubbsfudgen och blev så grymt sugen på detta!
Hittade mango i frusen. Undrar om det kan bli gott med mangofudge istället för jordgubb?
Det tror jag alldeles säkert 🙂
Berätta hur det blev sen 🙂
Nämen shit, vad gott det ser ut!! Jag måste verkligen testa känner jag 🙂
Hej!
jag har jättesvårt att komma upp i 120 grader. Vad gör jag för fel? ska jag sjuda det längre? För nu tröttnar jag när den legat på 105 i fem minuter och har testat att hälla upp den och den blir supergod men den blir inte tillräckligt fast. Tips? 🙂
Man måste ha tålamod. Graderna är viktiga. Prova en större kastrull nästa gång