Idag bakades det julgodis för fullt här hemma i växjö. Bl.a dessa godingar
Till 20 tryfflar
1/2 dl vispgrädde
200 gram toblerone
1 msk smör
Garnering: Kakao
Gör så här:
Mät upp grädden i en kastrull , bryt ner chokladen och smält på svag värme.
Vänd ner smör och rör smeten blank. Ställ sedan svalt ett par timmar innan du formar dem till tryfflar / bollar.
Rulla dem i kakao och servera.
men vad gör du med mig >.< mååååste haaa!!!
Stelnar de så pass att de kan serveras fyrkantiga också? dvs. hälls i en form och när de svalnat skärs i lämpliga bitar?
Ungefär hur stor form i så fall, som i dina magiska saffrans- & vitchokladfugde?
Tack för en inspirerande blogg!
Hej!
Undrar hur många gram en matsked smör är?
Tack för en fin blogg 🙂
Vet inte riktigt. Men mängden är inte exakt 🙂
Ungefär som en ”vanlig” matsked.
MEN BJUD!
Hej! Undrar om du kan svara på hur länge fudge/knäck/kola håller o hur de lämpligast förvaras? Tack på förhand
Jag fryser in julgodiset, och tar fram det en halvtimme innan servering.
Hej Jenny! Jag är ett nytt fan till och måste tacka dig för en fantastisk blogg! Snygga bilder, lätt att hitta och underbara recept. Jag och mina systrar ska baka julgodis nu i helgen och de flesta recepten kommer härifrån 🙂
Jag har dock en liten fråga om förvaring, finns det någon regel för vad man kan frysa och inte? Jag ska tex göra tobleronetryffeln, bounty godiset och jordnötsfudge. Hur vet man? Och tex alla bräcken, det känns som att de förvaras bäst i kyl/frys? Jag är väldigt tacksam om du har tid att svara på mina frågor 🙂 återigen, tack! För en bra blogg!
Jag är ingen expert , men jag fryser allt julgodis.
Och det har funkat än så länge 🙂
Sedan håller det länge i kylen eftersom det är så mycket socker i.
Lycka till
Hejsan Jenny, fint namn skulle jag säga 🙂 Jag har gett mig på att göra dina tobleronetryfflar, men har ett problem. Haft det stående svalt i ca 2h, och det har stelnat, men när jag börjar rulla dem så blir de alldeles lösa och går inte att arbeta med… Hur gör jag?
Prova en stund i frysen, sedan ska de förvaras i kyl fram till servering.
[…] i skåpet. Ja, och så hade jag tänkt fixa ihop lite julgodis, något enkelt typ Rocky road eller de här receptet på Tobleronefudge eller Mariannetryfflar. Hur goda verkar inte dom? Handlade också en del nötter och mandlar och […]
äslakr dessa gjort dom i så många år nu, klart en favorit