Hej hej,
Bjuder på en tidig veckomatsedel.
Som vanligt så kommer jag på min Facebook idag uppdatera med fler.
Måndag Vegetarisk paj
Tisdag Lax med fetaost & pinjenötter
Onsdag Fylld baconinlindad kyckling
Torsdag Korvgryta
Fredag Beercanburger
Kan tillagas både på grillen och i ugnen.
Det blir cirka 6 stycken av detta recept.
Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar
6 stycken baconremsor
Fyllning:
1/2 burk soltorkade tomater ( stimla dem)
hackad jalapenos ( efter eget tycke )
riven mild ost
Gör så här:
Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du förbereder fyllningen. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar. Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.
Fyll upp med den goda fyllningen och grilla dem, man behöver bara grilla på ena sidan. De blir genomstekta iallafall. Vi satte våra på grillfolie efter ungefär halva tiden för att inte bränna botten
Servera sedan med en god sallad.
Ser mycket gott ut! Jag har nu bakat julgodis från två av dina recept:), polkagrisbräck och choklad-och kolakaka. Får jag lägga ut recepten på min blogg?
Visst får du det. Det är alltid roligt om ni skriver vart recepten kommer ifrån 🙂
Hej Jenny! Tack för en jättebra mat blogg. Har precis börjat titta på alla dina recept. Har en fråga:
Om jag har kommit till sidan 40 nu, kan jag gå direkt till sidan 41 utan att börja om ¨från början?
Med vänliga hälsningar
Anki
Du bläddrar lättast i kategorierna genom att klicka på de 3 strecken uppe till höger på skärmen
Ouch, varning för gallstensanfall 😉 Ostpajen också, men längtar ändå efter att tillaga den!
Hej!
Undrar om du skulle kunna göra ett inlägg med tips på rätter som är goda kalla? Min sambo jobbar som anläggare och har inte tillgång till micro så skulle behöva tips på goda rätter han kan ta med som lunch.
Älskar dig blogg!
Kram
Ska börja med att tacka för alla fina och goda recept. Idag gjorde vi dina Nutellafudge. Smaken var helt underbar! Fortsätter att följa din fina blogg.