Saffranstryffel

Ljuvliga saffranstryfflar. Jag utgick från samma recept som detta, men gjorde dem runda & rullade dem i florsocker.
En favorit på julgottebordet.

julgodis

Det här behöver du till 25- 28 bitar : 
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffran

Gör så här:
Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp. Koka tills det kommer upp till en 120 grader, eller tills den klarar kulprovet. *Kulprovet är när du  fyller ett glas med kallt vatten, droppar ner lite av smeten i vattnet och kan forma en kula.
Mortla saffran med lite av sockret. Ta bort smeten från värmen  när den nått upp till rätt gradantal, och bryt ner chokladen & rör ner saffranet. Ställ in kastrullen i kylskåp och låt svalna över natten. Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker.
Klara att servera.

IMG_9980

2
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Delia
9 år sedan

Hur förvarar man godiset bäst, i frys? O hur lång tid tar det för dem att Tina lagom till julafton? 🙂

hanna
8 år sedan

Kan man ha dom i frysen? Mvh

Marita
7 år sedan

Hur förvarar man dom och hur länge? är det vit sirap som används

Sara
7 år sedan

Det blev ju bara kola, bruna inte alls sådär gula som dina. Varför?

Johanna Lundblad
3 år sedan

Vilka fantastiska tryfflar detta är! Gör dem varje år och är höjdpunkten på julafton! Tack!

Nästa inlägg

Recept på Mintkyssar

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x