Ljuvliga saffranstryfflar. Jag utgick från samma recept som detta, men gjorde dem runda & rullade dem i florsocker.
En favorit på julgottebordet.
Det här behöver du till 25- 28 bitar :
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffran
Gör så här:
Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp. Koka tills det kommer upp till en 120 grader, eller tills den klarar kulprovet. *Kulprovet är när du fyller ett glas med kallt vatten, droppar ner lite av smeten i vattnet och kan forma en kula.
Mortla saffran med lite av sockret. Ta bort smeten från värmen när den nått upp till rätt gradantal, och bryt ner chokladen & rör ner saffranet. Ställ in kastrullen i kylskåp och låt svalna över natten. Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker.
Klara att servera.
Hur förvarar man godiset bäst, i frys? O hur lång tid tar det för dem att Tina lagom till julafton? 🙂
Kan man ha dom i frysen? Mvh
Hur förvarar man dom och hur länge? är det vit sirap som används
Det blev ju bara kola, bruna inte alls sådär gula som dina. Varför?
Vilka fantastiska tryfflar detta är! Gör dem varje år och är höjdpunkten på julafton! Tack!