”Sistaminuten”-julgodis.
Gillar du att baka med kokos och vill göra ett enkelt & gott godis gör då dessa bounty.
Det här behöver du till 14-15 bitar
3- 3 1/2 dl kokos
2 dl kondenserad sötad mjölk
3 msk florsocker
Garnering :
200 gram mjölkchoklad
kokosflingor
Gör så här:
Mät upp kokosflingor, kondenserad mjölk och florsocker och rör ihop till en smet. Rulla cirka 14-15 stycken bollar av smeten ( smeten är kladdig ) och lägg på en bakplåtsklädd bricka. Ställ in frysen i 30 minuter, och under tiden smälter du chokladen över vattenbad eller i micron. Chokladdoppa bollarna med hjälp av en gaffel, låt överskottet av choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem.
Strö över lite kokos och ställ in i kylen tills chokladen svalnat.
Jag ska nog inte baka mer julgodis nu 🙂
Håller på att äta ihjäl mig på allt jag bakat 🙂
http://chocochock.se
En dum fråga kanske, men måste bara fråga. Min burk med kondenserad mjölk innehåller knappt 400 g, eller 3 dl. Vad gör du med den sista dl:en? Varför inte göra receptet en halv sats större? Jag vill ogärna slänga mat, men har inte jättemycket som jag använder kondenserad mjölk i. ?
3 eller 3.5 dl kokos, kan du skriva mer exakt till en nybörjare. Tack på förhand.