Kycklingburgare är alltid gott, och det är faktiskt mycket enklare att laga än man kanske tror. Det tar lika lång tid som pommes:en i ugnen. Färsen köper du i lite större butiker, jag hittade min på Ica Maxi.
Till 4 burgare:
600 gram kycklingfärs
paprikapulver
salt
peppar
4 hamburgerbröd
sallad
tomat
lök
knaperstekt bacon
Currydressing:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk chilisås
1/2 msk curry
cayennepeppar
salt
Gör så här:
Rör ihop currydressingen och ställ kallt.
Rör ihop färsen med kryddor och forma till kycklingburgare.
Stek dem klara på medelstark värme och servera dem i bröd med tillbehör och krispiga pommes.
Bacon och kyckling tillsammans med curry är en fin fin kombo.
Tycker din blogg ger så grymt bra inspiration och tips emellanåt, tack för att du delar med dig <3
Vad gott det ser ut! Kycklingfärs finns även på Lidl ?
Undrar var du har hittat det fina stjärnmönstrade ”hamburgerpappret”?
På ÖoB 🙂
Mums 🙂
Så gott! Vi brukar köra kycklingfiléer i mixern till färs, har aldrig testat att köpa färdig. Kalkonfärs har vi köpt och den är riktigt bra.
Så gott det ser ut!! har aldrig köpt/ätit kycklingfärs, hanterar man det på samma sätt som nötfärs ?
Ha en fin dag.
Ja, det är samma sak. Men kycklingfärsen ska vara helt genomstekt då 🙂
Kul att jobba med, blir både god kycklingfärssås, burgare och kycklingbullar 🙂
Jag brukar köra 4-5 kycklingfiléer i matberedare med vitlök, salt , vitpeppar, persilja, lite oystetsås och lite grädde å ev ströbröd och steka som biffar. Så gott!!! Currydressingen ska jag prova!
[…] Vegansk Gnoccipanna Tisdag Lax i ugn med fetaostsås Onsdag Kycklingburgare med currydressing Torsdag Fläskytterfile i krämig sås Fredag: […]
Tack för alla tips… Idag blir kycklingburgare… Lätta enkla, fina recept 🙏 du inspirerar till vardags 💐