Gårdagens middag kommer här:
Ugnsbakad laxsida med potatis & kall romsås
Till 5- 6 personer
Laxsida
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl riven lagrad ost
finhackad färsk dill
1 tsk salt
Romsås:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 burk med röd rom / kaviar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Lägg laxsidan med skinnet neråt i en ugnsfast plåt. Rör ihop crème fraîche med den rivna osten & salt. Bred över röran över laxen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills laxen är klar.
Under tiden kokar du potatis och rör ihop romsåsen.
Servera med citron & färsk nyklippt dill
När jag gör romsås har jag även förutom cream fresh & röd kaviar, även finhackad rödlök, citronpeppar & lite salt & peppar ?
Lät jättegott!!