En kall melonsoppa med sting – serveras med kräftor och toppas med färsk gräslök.
God men väldigt mättande, så jag rekommenderar att servera i små serveringsglas istället för tallrik /skålar.
Skippar du räkorna helt har du en god vegetarisk förrätt istället
ca 350 gram kräftstjärtar
1 honungsmelon
1 /2 lime samt skal
1 tsk sambal oelek
3 dl turkisk matlagningsyougurt
Salt och gräslök
Gör så här:
Låt kräftstjärtarna rinna av och riv ner lime skalet, och pressa ner saften. Ställ in i kylskåpet under tiden du gör soppan.
Skala melonen och ta bort kärnorna.
Mixa den slät, med hjälp av en mixerstav eller vanlig mixer.
Tillsätt salt , sambal oelek och yougurten.
Mixa den kort och kyl sedan soppan.
Innan servering , toppa soppan med kräftstjärtarna och gräslöken.
Hej.
Kan man göra denna soppa varm?