Hej där,
Fredag och jag kikar in med ett litet fredagstips till er. Ska ni laga oxfile ikväll, men inte vet vad ? Prova då denna pastan, så god & krämig.
Det här behöver du till 4 personer:
Pasta för 4 personer
600 gram putsad oxfile
smör
2 1/2 dl creme fraiche vitlök & örter
1 msk oxfond + 1 msk kallt vatten
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
Klipp över lite färska örter & servera
Gör så här
Ta upp oxfilen i god tid innan, cirka 2 timmar.
Koka pastan i saltat vatten, tills den är al dente. Strimla köttet i mindre bitar och hetta upp en stekpanna på högvärme. Fräs köttet runt om snabbt, så att det får fin färg. Sänk värmen och rör ner crème fraîche, soja, fond & vatten och smak av med salt & peppar. Vänd ner pastan och rör om tills allt har blandat sig. Klipp över örter & servera genast
ser gott ut 😀
Nu blev jag hungrig. Ser jättegott ut.
Ser jättegott ut! Det ska vara 2,5 burk, inte 2,5 deciliter?
Tack för all inspiration du ger, Jenny.
Nej, det tror jag inte. 2,5 burk skulle bli alldeles för mycket!
Det är gott, detta gör vi av oxfilesvansarna som blir över. Tar också och fräser med lite scharlottenlök för lite mer stuns!
Lite dijon också?!
Vilka färska örter använde du? 🙂
Persilja 🙂 Men lika gott med timjan eller basilika 🙂
Hej:) finns créme fraiche vitlök och örter? Eller är det milda vitlök och örter?:)
Jag undrar samma som Elin, hittar ingen med Vitlök och Örter på Ica maxi.
Hej Jenny! Är det creme fraiche ”franska örter” du syftar på eller Milda ”vitlök och örter” du menar?
Tacksam för svar! Tack på förhand 🙂 /Hanna
Det går bra vilken som 🙂