Jag sorterar recepten i olika inlägg för att det ska bli lättare för er att både hitta och söka efter dem. Dessa är galet goda, där chokladen möter den salta lakritsen. Omnomnom.
Det här behöver du till 28-30 chokladbollar
200 gram smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2 1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
25-28 stycken plopp – med lakritssmak
Garnering: lakritsströssel
Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i 1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i lakritsströssel och ställ svalt till servering.
Hej! Menar du antal rutor på en kaka Plopp? Det låter jätte gott så jag måste testa.
Ja, rutor eller så finns dem på rulle 🙂
Näääääää minsann! Nu får du sluta göra så goda recept! Försöker ju vara nyttig, men det är omöjligt när man ser såna här saker 😉
Din sida är farlig för en gottegris som mig! 😉
Mums ? Går de att frysa?
Ska smöret vara smält?
Nej, rumsvarmt
Hej! Vart kan man hitta dessa fat på fot, såå fina!
På lagerhaus 🙂
[…] inte ni det. Och vill ni skoja till det så prova dessa med center i. Eller varför inte dessa med lakrits, eller kanske dessa godingar som smakar precis som delikatobollar. Jag har även lyxiga […]