Lakritsbollar

Jag sorterar recepten i olika inlägg för att det ska bli lättare för er att både hitta och söka efter dem. Dessa är galet goda, där chokladen möter den salta lakritsen. Omnomnom.

IMG_7491


Det här behöver du till 28-30 chokladbollar
200 gram smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy

25-28 stycken plopp – med lakritssmak

Garnering: lakritsströssel

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i lakritsströssel och ställ svalt till servering.

IMG_7485

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra
9 år sedan

Hej! Menar du antal rutor på en kaka Plopp? Det låter jätte gott så jag måste testa.

jennysmatblogg
Reply to  Petra
9 år sedan

Ja, rutor eller så finns dem på rulle 🙂

Sandra
9 år sedan

Näääääää minsann! Nu får du sluta göra så goda recept! Försöker ju vara nyttig, men det är omöjligt när man ser såna här saker 😉

Anne
9 år sedan

Din sida är farlig för en gottegris som mig! 😉

Kristina
9 år sedan

Mums ? Går de att frysa?

E
8 år sedan

Ska smöret vara smält?

jennysmatblogg
Reply to  E
8 år sedan

Nej, rumsvarmt

Linda
8 år sedan

Hej! Vart kan man hitta dessa fat på fot, såå fina!

jennysmatblogg
Reply to  Linda
8 år sedan

På lagerhaus 🙂

7 år sedan

[…] inte ni det. Och vill ni skoja till det så prova dessa med center i. Eller varför inte dessa med lakrits, eller kanske dessa godingar som smakar precis som delikatobollar. Jag har även lyxiga […]

Nästa inlägg

Chokladbollar med center

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x