Krispig filodegspaj med en fyllning av lax och fetaost.
Passar lika bra till fest som till vardags.
Det här behöver du till en form på 22-23 cm
3 ark med filodeg ( tinad)
smör
Fyllning:
smör
3 portionsbitar lax a 125 gram
200 gram fetaost
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
salt & peppar
1 dl riven ost
Toppa med körsbärstomter
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram formen och pensla den med smör. Lägg filodegsarken ett i taget och pensla med smör emellan för att de ska fästa. Klipp bort överflödig deg. Hetta upp en stekpanna med smör och stek den tinade laxen. Dela med en gaffel tills laxen delat sig. Lägg ner i pajskalet, smula över fetaosten. Vispa ihop äggstanningen och häll över tills det täcker fyllning. Skiva över tomaterna och ställ in i mitten på ugnen. Grädda i 20 – 25 minuter eller tills äggstanningen stannat till sig. Ev kan det behöver att lägga över ett grillfolie på slutet så att ni inte bränner kanterna.
Åhhh smaskens! En fråga, har du något bra recept på creme brulee? Jag har testat förut men inte riktigt fått till konsistensen med de recepten jag använt. Hoppas du har det skönt i värmen! 🙂 Tack!
Tack för alla fina recept du delar med dig av!
Pajen ska jag prova.
Den känns ”lagom enkel” för att jag ska klara av 🙂
http://chocochock.se
”Chokladpudding till kvällsmat”