Som dagens tips blir det ett gott lördagsgodis, som är busenkelt att göra.
Nämligen jordnötsgodis med rispuffar.
Detta behöver du :
1 liter rispuffar
1 burk jordnötssmör (ca 350g )
1 dl strösocker
1 dl sirap
400 gram mjölkchoklad
1 liter rispuffar
1 burk jordnötssmör (ca 350g )
1 dl strösocker
1 dl sirap
400 gram mjölkchoklad
Gör så här :
Värm jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull, men den ska inte koka.
Rör sedan ner den varma jordnötssmeten i rispuffarna.
Täck en form med bakplåtspapper och häll över rispuffssmeten- jag valde en form som var ca 20*30 cm
Ställ den kallt under tiden och smält chokladen över ett vattenbad och bred sedan detta över riskakan.
Förvaras sedan svalt.
Jordnötssmöret, sirapen och sockret blir väldigt tjockt och grynigt när jag värmer det. Trodde att det skulle bli rinnigare? Ska jag värma mer eller hur ska det vara?
Det ska bli rätt krämigt. Men kan det vara så att du haft för hög värme på den?
Det är möjligt, tror du det går att rädda med mer sirap?
Jag tror det beror på valet av jordnötssmör. Jag använde Green Choice som är 99.6% jordnötter. Skippy’s (som jag ser att Jenny föredrar) innehåller palmolja, hade jag tänkte på det hade jag provat att ha i lite kokosolja i smeten. Nu har jag redan försökt röra ihop med rispuffarna tyvärr… 😌
Hej Jenny, du är så grym och jag älskar dina recept. Vad för typ av jordnötssmör ska man ha? Tycker det finns så många olika, tack så mycket.
Tack fina 🙂
Ta vilken du tycker är godast.
Jag använder ofta skippys.